mini_IMG_0343

خرید سیم و کابل رسانا کابل

کابل ها و سیم ها تنوع بسیاری دارند که در این جا به معرفی برخی از مهم ترین نوع کابل ها و مهم ترین نوع سیم ها و همچنین مختصر توضیحی راجع به هر کدام خواهیم پرداخت. همچنین شما را در خرید سیم و کابل رسانا برق راهنمایی میکنیم.
به طور کلی کابل ها و سیم ها به هفت دسته تقسیم می شوند : ۱- کابل های مفتولی یا نیمه افشان ۲- سیم های افشان ۳- کابل های افشان ۴- کابل های سیلیکونی ۵- کابل های شیلد دار ۶- کابل های آلومینیومی  ۷- کابل های فرمان

 

کابل های مفتولی یا نیمه افشان

کابل های مفتولی از به هم پیچیده شدن چند رشته سیم مفتول به یک دیگر تشکیل می شود . معمولا جنس هادی اکثر کابل های مفتولی فلز رسانای مس است. ( می توان برای صرفه جویی در قیمت ، از هادی های آلومینیومیی نیز استفاده کرد ) و همچنین عایق بندی آنها توسط عایق پی وی سی انجام می شود .

از موارد کاربرد کابل های مفتولی می توان به کابل های مفتولی با هدف مصرف در صنعت و همچنین در ساختمان ها و مکان های خشک و مرطوب اشاره کرد، منتهی نکته مهمی که قابل توجه است این است که مجاز به استفاده از کابل های مفتولی  در زیر زمین و در بتن فشرده نمی باشیم زیرا عواقب جبران ناپذیری خواهد داشت .

مورد مهمی که در انتخاب کابل های مفتولی باید رعایت کرد استاندارد هایی است که کابل مورد نظر ما داشته باشد که طبیعتا کابل هایی که دارای استاندارد های لازمه هستند نسبت به کابل های تقلبی قیمت بیشتری دارند.

سیم های افشان

سیم های افشان دارای یک سیم تک رشته ای هادی است که عایق آن از نوع پلیمر PVC/C می باشد.

کاربرد سیم های افشان بیشتر در تجهیزات الکتریکی و همچنین کلید ها و تابلو ها با ولتاژ حداکثر ۷۵۰ ولت استفاده می شود.

کابل های افشان

این کابل ها تشکیل شده است از چند رشته سیم تک رشته ای افشان که از نظر انعطاف پذیری بسیار منعطف می باشد و به هر حالتی که بخواهیم می توانیم به کابل شکل مورد نظر را بدهیم و به همین دلیل در محل هایی که به طول کم نیاز است بیشتر از این نوع کابل استفاده می شود.

کابل افشان به دو دسته ؛ ۱- کابل افشان سبک ۲- کابل افشان قدرت تقسیم بندی می شود که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارا می باشند.

کابل های سیلیکونی

کابل های سیلیکونی خود دسته بندی متنوعی دارد که شامل کابل اعلام حریق ، کابل قدرت ، کابل فشار قوی ، کابل کنترل و … می باشد.

از بارز ترین ویژگی های کابل های سیلیکونی می توان به وزن کم ، حمل آسان و کارایی بالا اشاره کرد.

کابل های شیلددار

کابلهای محافظ یا شیلد دار ، کابلهای الکتریکی هستند که حاوی رسانای عایق هستند که در یک لایه رسانای استاندارد قرار دارند. این محافظ را می توان از رشته های مس بافته (یا فلزی مشابه معمولا از جنس آلومینیوم) ، یک نوار مس مارپیچ یا برخی دیگر از پلیمرهای رسانا ساخته کرد.

هدف اصلی ما از شیلد دار کردن کابل ها این است که اطلاعات کابل ها را به خوبی حفظ کنیم که یکی از بهترین گزینه ها برای حفظ اطلاعات داخل کابل ها شیلد دار کردن آنهاست. کابل های شیلد دار در مکان هایی مانند اطراف تیر های مخابراتی استفاده می شود که دلیل این استفاده آن است که در اطراف تیر های مخابراتی شدت امواج الکترو مغناطیس بسیار بالاست و همین باعث شده که در آن محیط نویز وجود داشته باشد.

دلیل استفاده از کابل های آلومینیومی برای این است که قیمت سیم ها و کابل ها مقرون به صرفه باشد به این شکل که کابل برق با هادی آلومینیومی تولید می شود.

IMG_0198L

کابل های آلومینومی خود به پنج دسته ۱- کابل های آلومینیومی زمینی ۲- کابل های آلومینیومی هوایی ۳- کابل های آلومینیومی خود نگهدار ۴- کابل های آلومینیومی فشار قوی ۵- کابل های آلومینیومی 16 * 4  تقسیم می شوند .

از ویژگی های کابل های آلیمینیومی می توان به سبکی ، رسانایی عالی ، انعطاف پذیری و مقاومت در برابر خوردگی اشاره کرد .

کابل های فرمان

کابل های فرمان ، کابل هایی هستند با تعداد رشته های بالاتر. و سطح مقطع پایین تر نسبت به سایر کابل ها.

که دلیل این نوع آرایش این است که این کابل های برای انتقال سیگنال ها اطلاعاتی و کنترلی در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند .

کابل های فرمان یا کابل های کنترل در خطوط تولید ، ابزار آلات ماشین های صنعتی ، تسمه نقاله ها ، صنعت برق ( برای رفت و آمد سیگنال ها از سیستمی به سیستم دیگر ) و همچنین برای انتقال سیگنال های آنالوگ و سیگنال های دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرد .

 

از برند های مختلفی که به عنوان برند های معتبر برای  می توان نام برد به شرح زیر می باشد :
۱) سیم و کابل خراسان
۲) سیم و کابل البرز
۳) سیم و کابل مغان
۴) سیم و کابل باختر
۵) سیم و کابل همدان
۶) سیم و کابل دامغان
۷) سیم و کابل رسانا
۸) سیم و کابل کرمان
۹) سیم و کابل شاهین

و بسیاری از برند های معتبر دیگر .